Svenskars Hemliga Liv

I ”Svenskars hemliga liv” kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Det handlar om personer som själva väljer att utmana konventionerna eller som fått sig en utmaning tilldelad av livet. Nu öppnar de dörren till den privata och professionella sfären, något som avslöjar hur olika vi svenskar ända kan vara. Myten om att svenskar är tillbakadragna, försiktiga och lagom pulvriseras helt.
 • Spela Säsong 1 - Avsnitt 1
 • Svenskars Hemliga Liv
  42:51

  Avsnitt 1

  1 nov 2011

  Myterna om de kvinnor som väljer att jobba i sexbranschen är många. Strippan och porrfilmsaktrisen Cheetah säger att många tror att man måste ha ett tragiskt förflutet och absolut inte kan syssla med det hon gör av fri vilja. Amelie när en dröm att få regissera porrfilm själv. För att få ihop pengar till sitt projekt jobbar hon som byggstädare. Jeanette och Susanne har valt en annan linje, de säljer sex per telefon. Jeanette började extraknäcka som telefonsexvärdinna när barnen var små och hon gick hemma. Nu har hon egen telesexfirma. Kunderna betalar 19 kronor per minut och betalar alltid för minst 10 minuter. Jeanette säger att hon har världens bästa jobb. Hennes anställda, Susanne, har samma uppfattning. Hon växlar sitt nattarbete på en neonatal vårdavdelning med att prata sex på telefonen mot betalning. Hon ser det hon gör som en form av medmänsklighet, en möjlighet att hjälpa och tjäna pengar samtidigt. Amelie är fetischmodell och jobbar som byggstädare för att få ihop pengar så att hon kan få regissera sin egen sexfilm. I kvällens program får vi se när hon går modell på kända Londonklubben Torture Garden. Hon har även tagit pin-up-bilder med berömda fotografen Viva van Story. Porrstjärnan Cheetah strippar och spelar in porrfilmer till sin hemsida. Pojkvännen Tony är med och filmar och regisserar. Betalande medlemmar kan sedan titta på filmerna. Cheetahs intresse för erotik vaknade tidigt. Första jobbet var ett utvik för Aktuell Rapport. I hemstaden Östersund tog det numret slut direkt. Cheetah vill inte ha en åtta-till-fem-tillvaro och är helt nöjd med sitt livsval. Avsnitt 1 av 8.

 • Avsnitt 2

  8 nov 2011

  I Sverige ansöker över femtio personer per år om att få byta kön. Ansökningarna blir dessutom fler och fler. Hanna och Maria föddes som pojkar men insåg tidigt att något inte stämde. Detsamma gäller Marcus som sakta men säkert har förvandlats från flicka till ung man. Den mentala och fysiska resan från ett kön till ett annat är både lång och svår. Det visar veckans avsnitt av Svenskars Hemliga Liv. Hanna är uppvuxen i en kristen miljö. Hon beskriver sig själv som tystlåten och blyg. Fram till för fyra år sedan var Hanna rent fysiskt en kille. Då inleddes förvandlingen, en förvandling som hon längtat efter sedan mellanstadiet. Puberteten beskriver hon som en förvirrande och abstrakt tid som skapade stor frustration. Idag är hon kvinna förutom på ett område. Nu åker hon hela vägen till Thailand för att undersöka hur en underlivsoperation går till. Är det där hon äntligen kan få en vagina? Marcus berättar att han alltid uppfattas som grabbig men att han som barn såg ut som en tjej. Fast det handlade aldrig enbart om grabbighet, innerst inne var han grabb. I mars 2010 opererade han bort brösten. Hormonbehandlingar har gjort rösten mörkare och fått igång skäggväxten. Hos överläkaren Johan Rinder på Karolinska sjukhuset får Marcus information om hur det går till att skapa en penis via operation. När Maria var fyra år gammal upplevde hon första gången känslan av att vara född med fel kön. Nu är hon 58 år gammal och till slut börjat förverkliga sig själv på riktigt. När hon hette Allan och var man hann hon med att gifta sig tre gånger och få barn. Då orkade hon inte ta kampen för att bli kvinna. Det orkar hon nu. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 2 av 8.

 • Avsnitt 3

  15 nov 2011

  Hanna Sillén, Soumia Mehnaoui och Jenny Sjödin är tre unga kvinnor som tycker om att slåss. Privat är de lugna och städade men i ringen får motståndarna se upp. De har alla höga ambitioner men vägen till framgång kostar blod, svett och tårar. Kampsportsvärlden har tidigare bara varit en manlig arena, men nu är svenska tjejer på frammarsch. Tjejer som till vardags pluggar eller har helt vanliga yrken slåss för pengar på sin fritid. Vi följer MMA-proffset Hanna Sillén som förbereder sig inför en stor och viktig match i Göteborg. Vi träffar 16 åriga Soumia som är ett stort löfte inom kung-fu. Hon har redan gått en hel del matcher runt om i världen och visat att hon inte är att leka med. På träning slåss hon mot killarna i elitgruppen och nu åker hon till Thailand för att även bli bäst inom thaiboxning. Jenny Sjödin, 25 år, är en av ytterst få kvinnliga wrestling-brottare. Hon bor i England där hon försöker ägna sig helhjärtat åt sporten. Jenny har en dröm om att bli stor i Japan, men först måste hon erövra den europiska arenan. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 3 av 8.

 • Avsnitt 4

  22 nov 2011

  Att klippa håret är en fåfäng handling. De som följer modevärldens dekret styrs också av sitt uppmärksamhetsbehov. För Andreas Björkman, Jane Timglas samt Mia och Anders Lundberg behövs det dock lite mer för att de ska bli nöjda med sina kroppar. Knotiga implantat i armarna, skönhetsoperationer eller stenhårt pumpade muskler är mer deras melodi. För dem är kroppen ett redskap som underkastas deras estetiskt avancerade idéer. ”Det är häftigt att se vad man kan göra med sin kropp”, säger Mia Lundberg. Hon och maken Anders är bodybuilders. Inför tävlingar är tre procent kroppsfett målet. Vägen dit går via hård diet och ännu hårdare träning. Andreas Björkman och hans flickvän Emma Loorents älskar tatueringar och kroppsmodifikation. De har båda på kirurgisk väg kluvit tungorna. Andreas har redan fixat horn i pannan och i veckans avsnitt av Svenskars Hemliga Liv får vi se när han utan bedövning opererar in åtta små silikonimplantat subdermalt i vänster underarm. Smärtan gör honom yr men Andreas vet vad han vill. När Jane Timglas var yngre fascinerades hon av fotografen Bingo Rimér och de bilder han tog på tjejer med silikonbröst. Idag lever hon ett liv där botox och bröstförstoringar är vardag. Jane älskar uppmärksamhet och jobbar som värdinna vilket innebär att hon har betalt för att partaja. ”Jag vill att alla ska veta vem jag är”, förklarar hon. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 4 av 8.

 • Avsnitt 5

  29 nov 2011

  Drömmar kan bli sanna. Går de inte att förverkliga på hemmaplan finns det en hel värld som väntar. I första avsnittet av Svenskars hemliga liv träffar vi LiLiCo, Lasse Lindh och Samuel ”The Crazy Swede” Hübinette, tre personer som satsade allt och lyckade. De blev stjärnor… utomlands. När Anne-Sophie Lennerfors var 18 år gammal bestämde hon sig för att flytta till Japan och bli stjärna. Hon kunde ingen japanska och fick bo i en bil på en parkeringsplats de första åren. Nu ser 10,5 miljoner japaner TV-showen, King’s Brunch, varje lördag och Anne-Sophie Lennerfors är känd under artistnamnet LiLiCo. Han kom sist i Melodifestivalen 2009, samtidigt växte publiken i Sydkorea. Nu bor Lasse Lindh i Seoul. Låten C’mon Through blev en stor hit i Sydkorea 2006 efter att den figurerat i populära TV-serien Soul Mate. Lasse Lindhs fick popstjärnestatus och skaran av fans har bara vuxit sedan dess. I Svenskars Hemliga liv får vi följa honom under inspelningen av skivan The Tiger With No Stripes, som just släppts i Sydkorea, och i hans vardag samt i mötet med fansen under en intim konsert. Samuel ”The Crazy Swede” Hübinette är stuntmannen som tar riskerna när Tom Cruise och Vin Diesel backar ur. Framgångar i motorsporten drifting väckte Hollywoods intresse. I actionspäckade succéer som The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Knight and Day och Fast Five kan man se dödsföraktande stunts utförda av Hübinette. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 5 av 8.

 • Avsnitt 6

  6 dec 2011

  I veckans avsnitt av Svenskars Hemliga Liv möter vi tre modiga personer som varje dag tvingas kämpa för att få en så normal tillvaro som möjligt. Carolinas kropp förvandlas sakta men säkert till ett gummiband. Kim är drabbad av neurofibromatos, också kallad von Recklinghausens sjukdom. Och nioåriga Alex är kortväxt och kommer att få leva med sin akondroplasi hela livet. Det är tre starka personligheter som nu delar med sig av sina unika erfarenheter. På insidan är de som vilka svenskar som helst, men deras synliga sjukdomar har gjort att omgivningen ser på dem som allt annat än vanliga Svenssons. De är drabbade av sjukdomar som förändrat deras liv för alltid. Vi träffar 36-åriga Kim som lever med sjukdomen neurofibromatos som i folkmun kallas elefantsjukan. Trots att Kim opererats 23 gånger har ansiktstumören nu blivit så stor att han funderar på att göra ytterligare en livshotade operation för att få möjligheten att få bli bemött som alla andra. Carolina har sjukdomen EDS, vilket innebär att hennes kropp är som ett töjbart gummiband. Tidigare hade hon ett liv som alla andra, men i takt med att sjukdomen förvärrades blev hon sängliggande. Nu kämpar hon för att lära sig att gå igen. Nioåriga Alex lider av kortväxthet och är redan flera huvuden kortare än sina klasskamrater. Alex har redan blivit utsatt för blickar och kommentar. Ikväll får vi träffa Alex och hans familj för att höra hur de bemöter människors okunskap. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 6 av 8.

 • Avsnitt 7

  13 dec 2011

  För den utomstående kan det tyckas märkligt att någon vill leva i en science fiction-värld av sent 1800-talssnitt, att idén med din hobby är att efterlikna figurer ur fantasihistorier eller att identifiera sig så pass starkt med ett djur att man syr en dräkt och försöker bli det djuret. För Michaela, Jean-Pierre, Sara, Kimberly och Nathalie finns det emellertid inget val. Utanför den grå vardagen har de skapat en alternativ verklighet som är roligare att existera i. Att gå på maskerad är populärt över hela världen. I kväll får vi träffa svenskar som tagit leken ett steg längre. De som tillhör slutna sällskap där de träffas och byter identitet för att fly den gråa vardagen. Vem du är i vanliga fall, vilket jobb du har eller inte har, vilka du röstar på, din sexuella läggning eller din familjesituation spelar ingen roll när du träder in i steampunkvärlden, ägnar dig åt cosplay eller blir en furry. Michaela, Jean-Pierre och Sara älskar 1800-talet. Det handlar dock om en speciell version av det sena 1800-talet. För trion är dåtidens framtidstro, erans science fiction, allra mest intressant. De kallar det retrofuturism och de ser sig som steampunkare. De arrangerar fester med likasinnade där de går in i rollfigurer med tydlig personlighet och agerar tillsammans, men utan manus. Kimberly är en av de svenskar som lägger ned mycket tid på att skapa fantasifulla dräkter i sin förvandling till olika figurer ur TV- och dataspelens mångfacetterade universum. Kulturen föddes i Japan och kallas cosplay. På ett konvent för cosplayutövare ska Kimberly ställa upp i en look-a-like-tävling. Hennes mål är att efterlikna prinsessan Ashe, från spelet Final Fantasy, som hon såg ut i sin bröllopsklänning. Ända sedan Nathalie träffade Lisebergskaninen har hon känt att hon vill klä sig som sina favoritdjur, varg och tiger. För henne handlar det om mer än en kostym. Hon identifierar sig med dessa djur på ett mer spirituellt plan. Sådana personer finns över hela världen och de kallas furries. I Örebro där Nathalie bor känner hon inga andra furries. Nu får hon möjligheten att träffa likasinnade på en träff för furries. I Stockholm möter Nathalie sin allra första furrykompis. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 7 av 8.

 • Avsnitt 8

  20 dec 2011

  De flesta av oss är lite tveksamma till om det finns ett liv efter detta. Den typen av skepsis har aldrig drabbat Paula och Pehr, de är båda medium och har regelbundet kontakt med andevärlden. Paula är det kommunicerande kärlet för den egyptiska guden Toth. Och Pehr kan både tala med levande djur och döda människor. Häxan Eva är prästinna i moder jords tjänst och har ett speciellt förhållande till naturen. På sina promenader i skogen kan hon språka med stenar när andan faller på. Eva, Pehr och Paula är alla begåvade med speciella förmågor, sådana som folk vanligtvis inte har. Att kunna kontakta döda människor, tala med djur eller åkalla naturens makter förknippar de flesta av oss med det övernaturliga. Men för ett fåtal människor är dessa saker en helt naturlig del av livet. Transmediumet Paula har sedan flera år förmågan att framkalla en 3500 år gammal egyptisk gud som talar genom henne. Guden Toth har sagt till Paula att han en gång levde ett vanligt jordeliv. Nu är Paula hans verktyg och under seanser talar han genom henne. Två månader innan intervjun i Svenskar Hemliga Liv gav Toth Paula tillstånd att genomföra inspelningen. Pehr har flera övernaturliga förmågor. Han ser sig som överkänslig och kan uppfatta tankar, utstrålning och aura hos dem han möter. I kvällens avsnitt pratar han med storpudeltiken Vilda och håller en seans där avlidna andar kan få prata med sina anhöriga. Eva och hennes vänner är praktiserande häxor. I aftonens program förbereder de en häxceremoni för att åkalla sig naturens andar. Ceremonin utförs i en stencirkel där de bygger ett altare. Innan de kliver in i cirkeln renar de varandra med salviarök. Sedan dansar häxorna och sjunger gudinnesånger och dricker gudinnemjölk. Svenskars hemliga liv I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera. Avsnitt 6 av 8.